Bezglutenowy Makaron w Sosie Curry

Fitaris.pl / Przepisy  / Bezglutenowy Makaron w Sosie Curry

Bezglutenowy Makaron w Sosie Curry

liczba porcji: 2

czas przygotowania: 30 minut 

                               

SKŁADNIKI:

  • 230g piersi z kurczaka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 fioletowej cebulii
  • 1/3 gotowanego brokuła
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 70ml mleczka kokosowego
  • 250g makaron Konjac
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej i curry

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

KURCZAK:

Pokrojoną w cienkie paski pierś z kurczaka wrzucamy na patelnię, na której wcześniej roztopiliśmy łyżeczkę masła klarowanego. Smażymy przez ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy oraz podlewamy ciepłą wodą mieszając. Kolejny krok to papryka i cebula, z którą smażymy kurczaka przez kolejne 5 minut. Dodajemy mleczko kokosowe oraz wcześniej ugotowanego brokuła. Całość zagotowujemy!

MAKARON:

Makaron płuczemy kilka razy, następnie wrzucamy go na 3 minuty do gotującej się wody. Po tym czasie odcedzamy na sitku.

CAŁOŚĆ:

Do gotowego kurczaka w sosie curry wrzucamy nasz przygotowany makaron. Pozwalamy połączyć cię składnikom mieszając je.

Danie gotowe do spożycia! Szybkie i zdrowe – tak jak lubię 🙂

 

Przygotuj ten przepis z Kuchnią Fitaris.pl!

 

 

Sara Mróz

Trener personalny oraz trener żywienia. Pasjonatka zdrowego stylu życia.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz