
Bezglutenowy Makaron w Sosie Curry
liczba porcji: 2
czas przygotowania: 30 minut
SKŁADNIKI:
- 230g piersi z kurczaka
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 fioletowej cebulii
- 1/3 gotowanego brokuła
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 70ml mleczka kokosowego
- 250g makaron Konjac
- 1 łyżeczka papryki czerwonej i curry
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KURCZAK:
Pokrojoną w cienkie paski pierś z kurczaka wrzucamy na patelnię, na której wcześniej roztopiliśmy łyżeczkę masła klarowanego. Smażymy przez ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy oraz podlewamy ciepłą wodą mieszając. Kolejny krok to papryka i cebula, z którą smażymy kurczaka przez kolejne 5 minut. Dodajemy mleczko kokosowe oraz wcześniej ugotowanego brokuła. Całość zagotowujemy!
MAKARON:
Makaron płuczemy kilka razy, następnie wrzucamy go na 3 minuty do gotującej się wody. Po tym czasie odcedzamy na sitku.
CAŁOŚĆ:
Do gotowego kurczaka w sosie curry wrzucamy nasz przygotowany makaron. Pozwalamy połączyć cię składnikom mieszając je.
Danie gotowe do spożycia! Szybkie i zdrowe – tak jak lubię 🙂
Przygotuj ten przepis z Kuchnią Fitaris.pl!