Coffeenut na Zimno

liczba porcji: 2

czas przygotowania: 10 minut

 

SKŁADNIKI:

  • 4 kopiaste łyżeczki kawy parzonej
  • mleko kokosowe
  • woda

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

 

KAWA:

Kawę zalewamy gorącą wodą (około 100ml) i parzymy przez ok 7 minut. Przelewamy przez sitko.

 

CAŁOŚĆ: 

Kawę przelewamy do miksera, dolewamy ok 300 ml zimnej wody niegazowanej i 200 ml mleka koko. Całość miksujemy. Tak gotową kawę przelewamy do wysokich  szklanek. A pozostałą pianę przekładamy na wierzch. Można posypać surowym kakao.  Dodatkowo polecam tartę, którą znajdziecie tutaj – z kawą tworzą idealny duet.

Sara Mróz

Trener personalny oraz trener żywienia. Pasjonatka zdrowego stylu życia.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz