Czekolada dla Alergika
16 października 2017
0
liczba porcji: 8
czas przygotowania: 2h
SKŁADNIKI:
- 2 kopiaste łyżki mleczka kokosowego z puszki
- 20g oleju koko
- 2 łyżki roztopionej gorzkiej czekolady
- 2 łyżki kakao
- łyżeczka cukru pudru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
MASA NA CZEKOLADKĘ:
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i lekko podgrzewamy w kąpieli wodnej, tak aby masa miała kremową konsystencję bez żadnych grudek. Odstawiamy do wystygnięcia.
CAŁOŚĆ:
Schłodzoną masę przelewamy do foremek papierowych na babeczki umieszczonych w foremce. Blachę wkładamy do zamrażalnika na około 1,5h. Gdy papierek łatwo odchodzi od masa, jest ona już gotowa. Przechowujemy w lodówce. Kremowa, delikatna konsystencja czekoladki rozpływa się w ustach. 🙂