Czekolada dla Alergika

Fitaris.pl / Przepisy  / Czekolada dla Alergika

Czekolada dla Alergika

liczba porcji: 8

czas przygotowania: 2h

                               

SKŁADNIKI:

  • 2 kopiaste łyżki mleczka kokosowego z puszki
  • 20g oleju koko
  • 2 łyżki roztopionej gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka cukru pudru

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

 

MASA NA CZEKOLADKĘ:

Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i lekko podgrzewamy w kąpieli wodnej, tak aby masa miała kremową konsystencję bez żadnych grudek. Odstawiamy do wystygnięcia.

 

CAŁOŚĆ:

Schłodzoną masę przelewamy do foremek papierowych na babeczki umieszczonych w foremce. Blachę wkładamy do zamrażalnika na około 1,5h. Gdy papierek łatwo odchodzi od masa, jest ona już gotowa. Przechowujemy w lodówce. Kremowa, delikatna konsystencja czekoladki rozpływa się w ustach. 🙂

Sara Mróz

Trener personalny oraz trener żywienia. Pasjonatka zdrowego stylu życia.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz