
Domowe Lody Mango
liczba porcji: 2
czas przygotowania: 50 minut z maszynką do lodów/2h
SKŁADNIKI:
- 3 dojrzałe mango
- łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki gorzkiego kakao
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
LODY:
Trzy dojrzałe mango obieramy ze skórki, okrawamy do pestki i miksujemy na gładką masę w blenderze. Całość przelewamy do maszynki do lodów na ok 40 minut. Jeżeli nie mamy maszynki do lodów, całość przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na ok 2h, w zależności od tego jak szybko nasz zamrażalnik mrozi. Co 30 minut warto przemieszać masę.
CZEKOLADOWA SKORUPKA:
Roztopiony olej kokosowy mieszamy z kakao i studzimy.
CAŁOŚĆ:
Gotowe lody przekładamy do salaterek i polewamy roztopioną czekoladą. Po 2 minutach czekolada zastyga i tworzy przepyszną skorupkę.