Domowe Lody Mango

liczba porcji: 2

czas przygotowania: 50 minut z maszynką do lodów/2h

 

SKŁADNIKI:

  • 3 dojrzałe mango
  • łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki gorzkiego kakao

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

 

LODY:

Trzy dojrzałe mango obieramy ze skórki, okrawamy do pestki i miksujemy na gładką masę w blenderze. Całość przelewamy do maszynki do lodów na ok 40 minut. Jeżeli nie mamy maszynki do lodów, całość przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na ok 2h, w zależności od tego jak szybko nasz zamrażalnik mrozi. Co 30 minut warto przemieszać masę.

 

CZEKOLADOWA SKORUPKA:

Roztopiony olej kokosowy mieszamy z kakao i studzimy.

 

CAŁOŚĆ: 

Gotowe lody przekładamy do salaterek i polewamy roztopioną czekoladą. Po 2 minutach czekolada zastyga i tworzy przepyszną skorupkę.

Sara Mróz

Trener personalny oraz trener żywienia. Pasjonatka zdrowego stylu życia.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz