
Orzechowe Batoniki Paleo
liczba porcji: 8
czas przygotowania: 50 minut
SKŁADNIKI:
- 50g masła klarowanego
- 50g masła orzechowego
- 240g mąki kokosowej
- gorzka czekolada – cała
- szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
MASA:
Masło orzechowe łączymy z roztopionym masłem klarowanym. Dodajemy szczyptę soli oraz mąkę kokosową. Najlepiej na początku dodać 1/2 porcji i dokładnie wymieszać, następnie dodać pozostałą część. Masę umieszczamy w pojemniku i wygładzamy powierzchnię. Wkładamy do zamrażalnika na 30 minut.
CZEKOLADA:
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ochłodzić.
CAŁOŚĆ:
Po upływie 30 minut, masę wyciągamy z zamrażalnika i polewamy powierzchnię wcześniej przygotowaną czekoladą. Ponownie mrozimy przez 10 minut. Po tym czasie masę wystarczy wyjąć z zamrażalnika, odczekać kilka minut i pokroić w dowolnej wielkości batoniki. Całość przechowujemy w lodówce ! Powodzenia 🙂
Przygotuj ten przepis z Kuchnią Fitaris.pl!