Pesto z Jarmużu

Fitaris.pl / Przepisy  / Pesto z Jarmużu

Pesto z Jarmużu

liczba porcji: 6

czas przygotowania: 20 minut 

 

SKŁADNIKI:

  • 50g jarmużu
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków bazylii
  • 1/4 czerwonej papryki
  • ok. 7 łyżek oleju rzepakowego
  • 25g orzechów włoskich
  • sól i pieprz do smaku

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

 

PESTO:

Jarmuż umieszczamy w mikserze i delikatnie blendujemy. Dodajemy paprykę, przeciśnięty ząbek czosnku, orzechy włoskie, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokłanie miksujemy na prawie gładko. Pesto umieszczamy w lodówce.

 

CAŁOŚĆ:

Pesto podajemy na ciemnym chlebie (z dodatkami lub samo) oraz używamy do dań z makaronem.

Dodaje potrawie wyrazistego smaku.

Smacznego!

 

Przygotuj ten przepis z Kuchnią Fitaris.pl!

 

 

Sara Mróz

Trener personalny oraz trener żywienia. Pasjonatka zdrowego stylu życia.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz