Pralinki z Kokosowym Kremem

Fitaris.pl / Przepisy  / Pralinki z Kokosowym Kremem

Pralinki z Kokosowym Kremem

liczba porcji: 20

czas przygotowania: 3,5h 

                               

SKŁADNIKI:

  • pasta kokosowa w kostce
  • 200ml mleczka kokosowego
  • 4 łyżki kakao
  • olej kokokosowy ok. 50g
  • opcjonalnie dowolne słodzidło (np.ksylitol) , ale czekoladki i bez tego są przepyszne! 🙂

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

 

BATONIK:

Pastę kokosową przekładamy do miseczki i podgrzewamy w kąpięli wodnej, aż do uzyskania jednolitej płynnej masy. W osobnym garnku podgrzewamy nasze mleczko kokosowe, oba składniki energicznie mieszamy i odstawimy do wystygnięcia.  Gotową masę wkładamy do foremek  i odstawiamy do zamrażalnika na ok 2-3h. Jeżeli po tym czasie nasze pralinki będą łatwo wychodziły z foremek – możemy działać dalej!

 

POLEWA:

Olej kokosowy  roztapiamy, dodajemy kakao i (opcjonalnie) cukier puder.  Mieszamy do połączenia składników.

 

CAŁOŚĆ:

Pralinki wyciągamy z zamrażalnika i polewamy przygotowaną czekoladą, która błyskawicznie na nich zastyga. Takie pralinki przechowujemy w lodówce lub mrozimy i wyciągamy ok 20 minut przed zjedzeniem!

Sara Mróz

Trener personalny oraz trener żywienia. Pasjonatka zdrowego stylu życia.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz