Wegańskie Trufle w Mlecznej Czekoladzie

Fitaris.pl / Przepisy  / Wegańskie Trufle w Mlecznej Czekoladzie

Wegańskie Trufle w Mlecznej Czekoladzie

liczba porcji: 8

czas przygotowania: 1h

                               

SKŁADNIKI:

  • 50g namoczonych 15 minut daktyli
  • łyżka kakao
  • 15g masła kokosowego
  • 10g oleju kokosowego
  • 1/4 z bloku kokosowego

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

 

MASA:

Wszystkie składniki oprócz bloku kokosowego umieszczamy w mikserze i miksujemy na gładką masę. Gdy już wszystko mamy dobrze zmielone formujemy małe kulki, które umieszczamy w zamrażalniku na ok. 15 minut.

 

POLEWA:

1/4 bloku kokosowego roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do wystudzenia.

 

CAŁOŚĆ:

Nasze gotowe kuleczki wyciągamy z zamrażalnika i polewamy je przygotowaną polewą. Umieszczamy w lodówce na 10 minut. Gotowe! Teraz tylko próbujemy zachować coś na kolejny dzień :-).

Sara Mróz

Trener personalny oraz trener żywienia. Pasjonatka zdrowego stylu życia.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz