
Wegańskie Trufle w Mlecznej Czekoladzie
liczba porcji: 8
czas przygotowania: 1h
SKŁADNIKI:
- 50g namoczonych 15 minut daktyli
- łyżka kakao
- 15g masła kokosowego
- 10g oleju kokosowego
- 1/4 z bloku kokosowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
MASA:
Wszystkie składniki oprócz bloku kokosowego umieszczamy w mikserze i miksujemy na gładką masę. Gdy już wszystko mamy dobrze zmielone formujemy małe kulki, które umieszczamy w zamrażalniku na ok. 15 minut.
POLEWA:
1/4 bloku kokosowego roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do wystudzenia.
CAŁOŚĆ:
Nasze gotowe kuleczki wyciągamy z zamrażalnika i polewamy je przygotowaną polewą. Umieszczamy w lodówce na 10 minut. Gotowe! Teraz tylko próbujemy zachować coś na kolejny dzień :-).